1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Wiring Vtec

Discussion in 'ECU's, Electronics, and Tuning' started by Havok, Jan 20, 2003.

  1. Havok

    Havok Senior Member

    Messages:
    6,827
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Florida
    Alright, I need someone who knows how to wire VTEC, I am electronically challenged, I am proud when I hooked up my Xbox right :) Anyways, here is the VTEC solenoid...where does it hook up to, where do I run the three wires, etc?
     
    Last edited by a moderator: May 6, 2008
  2. Havok

    Havok Senior Member

    Messages:
    6,827
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Florida
    Ok, I pretty much got it, I have to add to wires to my current harness, or buy a Z6...How easy is it to add the wires and run them theu the firewall to the ECU?
     
  3. xj0hnx

    xj0hnx I wanna be sedated VIP

    Messages:
    14,172
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Nov 10, 2002
    Location:
    C.C.TX.
    I got lucky and didn't have to,but my friend did and he said it was really easy.He just got the right ends to plug it into the ecu then ran it along his harnes taping it in,then went though the firewall where his power wires for his stereo went though.
     
  4. Hybrid93Hatch

    Hybrid93Hatch Member

    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 27, 2002
    Will a 98 GSR vtec solenoid look the exact same? I'm about to drop the GSR in my 93 Cx and have to wire vtec as well.
     
  5. D See 2

    D See 2 Senior Member

    Messages:
    2,405
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 29, 2002
    Location:
    Baltimore, MD

    no, it will look different, but the wiring will be the same.
     
  6. pills_PMD

    pills_PMD Super Moderator

    Messages:
    4,232
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    New Albany, OH
    back from the dead yO!.

    january!!
     
  7. RFHOMI2U

    RFHOMI2U Senior Member

    Messages:
    301
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 28, 2002
    Do you have to Convert wires around on the harness for going from non-vtec crx si to an obd1 z6 motor? or just run the vtec wires to b5 and a4?
     
  8. Havok

    Havok Senior Member

    Messages:
    6,827
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Florida

    you :cockblocked: my thread, asshole
     
  9. bossman032

    bossman032 Senior Member

    Messages:
    216
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 22, 2002

    lol :worthy:
     
  10. sabi670

    sabi670 Member

    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 4, 2003
    Afipunk 21, are you running a 96+ ecu, if so could you tell me what pins to plug the vtec wires into on the ecu? Im doing a y8 mini-me on a y7.

    also could you tell me how your swap worked out? (performance wise)


    Thanks.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page