1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Battery is dying but alt. is good?

Discussion in 'Civic and CRX - EF' started by chaz_w16, May 24, 2008.

  1. chaz_w16

    chaz_w16 New Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 1, 2008
    hey i got a 89 ef and we put a LS in it. The car runs fine but for some reason the battery keeps dying. It will last a long time if i have nothing turned on like lights, wipers, anything like that but when i turn them on the battery goes dead in a matter of minutes. any ideas?
     
  2. K2e2vin

    K2e2vin Senior Member

    Messages:
    8,446
    Likes Received:
    92
    Joined:
    Jan 2, 2003
    Location:
    Raleigh, NC
    Have you checked the wiring? My cousin's LS/VTEC EG did pretty much the same thing; we found out he forgot to tighten the wire on the alternator terminal.
     
  3. low-keyseg92

    low-keyseg92 New Member

    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 16, 2008
    Location:
    somewhere in N texas
    I had a charging problem with my car and I had a bad battery. The alt was good but the battery had a dead cell and just would not hold a charge. I would think it was more of a wiring problem the if you say it does ok until you put a load on it.
     
  4. chaz_w16

    chaz_w16 New Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 1, 2008
    The battery is brand new and all the wires are tight. Does this car have a internal voltage regulator or a external?
     
  5. |Chaz|

    |Chaz| Well-Known Member VIP

    Messages:
    6,125
    Likes Received:
    253
    Joined:
    Jul 4, 2007
    Location:
    Washington
    Haha, another Chaz, nice.
     
  6. eg6sir

    eg6sir Supa Mod Moderator VIP

    Messages:
    21,703
    Likes Received:
    321
    Joined:
    Aug 17, 2005
    Location:
    661 BK CA
    i had this happen to me once.. my alternator belt broke.. not saying its your problem, but could be
     
  7. FObangah

    FObangah New Member

    Messages:
    593
    Likes Received:
    7
    Joined:
    Sep 3, 2006
    Location:
    Richmond VA
    W3RD if a belt frays just right, it will slip and not squeal. Happened to my ol' Ranger. Damn V-belts.
     
  8. chaz_w16

    chaz_w16 New Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 1, 2008
    Hey figured out the problem i was going through all the wiring and there was a wire grounded that wasnt suppose to be
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page