1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Continious sputter in B18c1 EG

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by gsrhatch, May 6, 2008.

  1. gsrhatch

    gsrhatch New Member

    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 14, 2007
    I have a 93 eg hatch with a 99 B18c1. Just recently the car started sputtering.
    At first it did it below 4000 rpm then that was fine then did it past 6000 rpm and now it does it continiously.
    I changed the plug wires, put in NGK iridium plugs (properly gapped) and ran some seafoam through my fuel.. It cleared up only a little bit. Any other suggestions as to what could be wrong?? Would my fuel filter possibly be the problem??

    Thank you for your time and advice in advance
     
  2. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    could be,,do you have any check engine lights staying on
     
  3. gsrhatch

    gsrhatch New Member

    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 14, 2007
    Yea i do but its because my 02 sensor was cut out.. i have the hondatas200 and blocked it so its not showing up but it should be.. That was done like 6 months ago and never cause a problem
     
  4. eg6sir

    eg6sir Supa Mod Moderator VIP

    Messages:
    21,703
    Likes Received:
    321
    Joined:
    Aug 17, 2005
    Location:
    661 BK CA
    hmm.. injectors could be bad
     
  5. gsrhatch

    gsrhatch New Member

    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 14, 2007
    Is there anyway i can check that without buying new ones?? Im in my second year of college so i dont have much money
     
  6. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    start the car and while its running get a long screw driver and put one end on the injector and the other on your ear and you will hear it firing
     
    1 person likes this.
  7. gsrhatch

    gsrhatch New Member

    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 14, 2007
    Alright i will try that tomorrow after classes... Thankx for the help
     
  8. awptickes

    awptickes unimpressed by you VIP

    Messages:
    9,272
    Likes Received:
    497
    Joined:
    Aug 29, 2007
    Location:
    MD
    I'm gonna remember that one. I always used a stethoscope.
     
  9. efhondakid

    efhondakid My name is Byron. VIP

    Messages:
    7,034
    Likes Received:
    202
    Joined:
    Mar 2, 2007
    Location:
    Akron-Canton, Ohio
    Wood works the best, like a 1x1 piece of trim molding.
     
  10. gsrhatch

    gsrhatch New Member

    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 14, 2007
    Alright guys, well i checked the injectors and i hear them firing.. even when i rev it up i can hear them firing more .. Also i mentioned the fuel filter.. I have a fuel pressure guage and its reading correct, so it probably wouldnt be the filter would it? Any other ideas on what could be the problem?
     
  11. gsrhatch

    gsrhatch New Member

    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 14, 2007
    Just because theyre firing that doesnt mean theyre flowing right though right??

    My friend has low impedence side feed 370cc denso injectors.. Its a little bigger but it shud plug right in i think.. Should i try those or get a filter and see if that works
     
  12. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    just change the filters any how there cheap and easy to do
     
  13. gsrhatch

    gsrhatch New Member

    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 14, 2007
    Ok.. well i changed the distributor cap, rotor and got the coil checked by a mechanic and it still seems to be sputtering..

    The mechanic looked at the plugs and number 3 was wet. He thinks that the #3 fuel injectors is just dumping fuel and not shutting off so its flooding the cylinder.. Are GSR injectors Low impedance or High impedance?
     
  14. crash lander

    crash lander Junior Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 25, 2006
    I recently put a GSR into my 96 as well.
    My motor stumbles on acceleration in the low end sometimes and then will clear up in the top end. If I roll in 5th gear between 2-3K it will stumble then clear up. I changed my plugs didnt clear up. My injectors were working fine in my last motor. I might have a exhaust gasket leak at the manifold. Not thread jacking, just have the same issue.
     
  15. gsrhatch

    gsrhatch New Member

    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 14, 2007
    Why would an exhaust leak cause that?

    Mine sputters through all rpms though.. idling, accelerating, constant rpms..
     
  16. LS_VTEC

    LS_VTEC you get the BRAKE

    Messages:
    2,616
    Likes Received:
    25
    Joined:
    Dec 11, 2007
    Location:
    NJ
    Get some diagnostic work done, see if a certified mechanic can find your problem. As for exhaust causing engine performance issues, this is possible, but routinely the catalytic converter is checked first. This can be done with a multi-meter and thermo-clips which you would measure the temperature reading before, and after that catalytic converter. If there is a significant difference after the cat (colder), than your catalytic converter is not working properly.
     
  17. crash lander

    crash lander Junior Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 25, 2006
    My last cat was superheated so i had a new one installed on the 12th of may this year. Im going to check my dizzy rotor and inside the cap today. When I had my ignition timing checked it was at 8* TDC. Then advanced it all the way same ish. Then set it in between 17* and 8* same ish.hmmmmmmmm. I should have stay single turbo.
     
  18. gsrhatch

    gsrhatch New Member

    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 14, 2007
    If anyone wants to know.. I fixed the sputtering
    I took out the injectors, cleaned the filter ontop, knocked them a couple of times and connected them directly to 12v and tapped it a few times and it is running awesome right now.. Thankx for the help
     
  19. crash lander

    crash lander Junior Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 25, 2006
    Good job i still have stumbling in my motor. Looked at the dizzy and rotor both are good. I noticed that my TPS rivited screws were at one time tampered with. So I think my TPS may be off. I will check and repost it that is the ish.
     
  20. LS_VTEC

    LS_VTEC you get the BRAKE

    Messages:
    2,616
    Likes Received:
    25
    Joined:
    Dec 11, 2007
    Location:
    NJ
    Your running 12v power directly to the injectors? I don't think that would work period, being injectors work off of mV.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page