1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

newbie with an issue

Discussion in 'Accord' started by 04 azure mach, Jan 4, 2012.

  1. 04 azure mach

    04 azure mach New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 4, 2012
    i have a 95 accord that died while driving. so far i have changed the timing belts,tensioners,water pump, fuel filter, plugs,wires,and distributor but i still have no spark. any help would be appreciated.
     
  2. CAFROG

    CAFROG Honda Minion VIP

    Messages:
    4,411
    Likes Received:
    148
    Joined:
    Apr 5, 2009
    Location:
    NOR-CAL
    You have fuel but no spark?

    I was going to say main relay but you said you didn't have spark so please be detailed on how you checked for fuel and spark.
     
  3. 04 azure mach

    04 azure mach New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 4, 2012
    correct. when the ignition is on i have fuel pressure. checking the old school way for spark by putting the plug in the boot and holding it close to the exhaust while turning over. not getting any kind of arc.
     
  4. CAFROG

    CAFROG Honda Minion VIP

    Messages:
    4,411
    Likes Received:
    148
    Joined:
    Apr 5, 2009
    Location:
    NOR-CAL
    Well......let's see.

    So you replaced all these parts after it stopped running or...?

    Triple check all the grounds under the hood. Might be the issue.
     
  5. 04 azure mach

    04 azure mach New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 4, 2012
    yea replaced all afterwards. pretty sure all grounds are good because i have power to everything except plugs. i also have 12v running into the distributor at the coil.
     
  6. FLACOFOOL80

    FLACOFOOL80 Banned

    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 21, 2011
    check the coil for continuity, just cause ur getting power to the coil doesnt mean the coil is givng power to the plugs.
     
  7. 04 azure mach

    04 azure mach New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 4, 2012
    i did and it was good. plus im on coil #3 being that i changed the origional then put a coil in the old distributor then got a new distributor with the coil and icm included. i just bought a pcm. hopefully this will work.
     
  8. CAFROG

    CAFROG Honda Minion VIP

    Messages:
    4,411
    Likes Received:
    148
    Joined:
    Apr 5, 2009
    Location:
    NOR-CAL
    Could it be the ECU......? :shrug:

    What else would cause no spark?
     
  9. 04 azure mach

    04 azure mach New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 4, 2012
    just replaced the computer and still no dice.
     
  10. 04 azure mach

    04 azure mach New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 4, 2012
    so. after going back and rechecking every thing for the 30th time i finally found the issue! i went back and pulled the carpet up and was looking at the ecm and noticed one of the plugs going in was a little corroded. took a little file and cleaned it up and the car fired up perfectly. aint that a bitch. thanks for the help
     
  11. lostsoulzprophet

    lostsoulzprophet delslow

    Messages:
    874
    Likes Received:
    21
    Joined:
    Sep 2, 2009
    Location:
    georgia
    good that you found the problem.
     
  12. Dual-500

    Dual-500 Well-Known Member VIP

    Messages:
    2,205
    Likes Received:
    216
    Joined:
    Jan 12, 2008
    Location:
    Fort Worth, Texas
    Good you found it bro! Reading down through what had been done and advised, I was going to send you after fuse boxes and fuses.

    All the work you did with regard to replaced parts is money in the bank. Preventative maintenance and long term type maintainence. Definitely of value.

    When they break like that, all one can do is what you did. Systematically go through it piece by piece, connection by connection, wire by wire until ya find it.

    There ain't no book that says if it has no spark, check the ECU plugs for corrosion. :)
     
    Last edited: Jan 8, 2012
  13. 04 azure mach

    04 azure mach New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 4, 2012
    You are definately right about that. It was a very frustrating fix. Thanks to everyone for the help!
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page