1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

no power with vtec

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by 95sir, Nov 4, 2003.

  1. 95sir

    95sir Senior Member

    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 21, 2003
    Im running b16a sir II, when vtec kicks in there is no power gain.....I had a good friend of mine drive it and he said I was right....."there is no pwer gain or loss" It does sound strong though......(normal vtec) What could this be?
     
  2. CRX_B16B

    CRX_B16B Senior Member

    Messages:
    386
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 7, 2003
    take your valve cover off and look at the vtec cam lobe and see whats up.
     
  3. 95sir

    95sir Senior Member

    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 21, 2003
    I did that and it looks normal is there anything special that I need to look for
     
  4. CRX_B16B

    CRX_B16B Senior Member

    Messages:
    386
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 7, 2003
    are you sure it engages?
     
  5. 95sir

    95sir Senior Member

    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 21, 2003
  6. CRX_B16B

    CRX_B16B Senior Member

    Messages:
    386
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 7, 2003
    how are you so sure? not to be an ass.
     
  7. 95sir

    95sir Senior Member

    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 21, 2003
    thats cool you can hear it engage @ 5800 rpms everytime and I guess it just sounds like vtec(you know what I am saying?
     
  8. CRX_B16B

    CRX_B16B Senior Member

    Messages:
    386
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 7, 2003
    wish I did I'm poor. :( :lol: I'm guessing you mean the sound of the exhaust note changes and such?
     
  9. 95sir

    95sir Senior Member

    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 21, 2003
    This is my first b16 and first vtec period but I ve heard others......Shit i dont know it just sounds the same as othe vtec mot0rs
     
  10. CRX_B16B

    CRX_B16B Senior Member

    Messages:
    386
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 7, 2003
    I couldnt think of what the fuck it could be? :huh: sorry.
     
  11. civicious

    civicious FüK-VTEC VIP

    Messages:
    9,855
    Likes Received:
    629
    Joined:
    Jun 15, 2003
    Location:
    Houston, TX
    vtec just kicked in, yo!!




    got oil? check your oil level.
     
  12. CRX_B16B

    CRX_B16B Senior Member

    Messages:
    386
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 7, 2003
    I think vtec would be the least of his worrys then :lol:
     
  13. 95sir

    95sir Senior Member

    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 21, 2003
    the oil level is fine still crystal clear
     
  14. 95sir

    95sir Senior Member

    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 21, 2003
  15. SLA

    SLA Senior Member

    Messages:
    342
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 31, 2003
    Location:
    Rochester, NY
    Your fuel or Air or engine temp madness might be out of wack? I don't no though! Never had a car that had vtec in it!! But I heard vtec can be affected by insufficient air and fuel!!
     
  16. CRX_B16B

    CRX_B16B Senior Member

    Messages:
    386
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 7, 2003
    on that note it could be a faulty O2 sensor.
     
  17. 95sir

    95sir Senior Member

    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 21, 2003
    I am not throwing any codes though
     
  18. CRX_B16B

    CRX_B16B Senior Member

    Messages:
    386
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 7, 2003
  19. SLA

    SLA Senior Member

    Messages:
    342
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 31, 2003
    Location:
    Rochester, NY
    How about engine temp?
     
  20. 95sir

    95sir Senior Member

    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 21, 2003
    I am not running hot from what i can see on my temp guage....even when the car gets to normal temp it still is the same as I have been driving it for an hour...
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page