1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

skunk2 throtle body problem...

Discussion in 'Engine Building' started by jomarlin123, Jan 8, 2008.

  1. jomarlin123

    jomarlin123 K-5eRiEs Is ThE 5HiT.....

    Messages:
    104
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Mar 4, 2007
    Location:
    Bronx, N.Y
    Hey how you guys doing im having trouble with the skunk2 throtle body its a 70mm I put on a type r motor its fully built n pushing 20 psi now when i turn on the car it idle normally after accelarating it a couple of time it stay stuck and rev high i dont knoe wat to look for, i dont know if i should check the map sensor or the throttle positioning sensor how ever you call it ...lol......
     
  2. eg6sir

    eg6sir Supa Mod Moderator VIP

    Messages:
    21,703
    Likes Received:
    321
    Joined:
    Aug 17, 2005
    Location:
    661 BK CA
    TPS.. on the stock throttle body there is a idle adjustment screw.. not sure if there is one on the skunk TB
     
  3. jomarlin123

    jomarlin123 K-5eRiEs Is ThE 5HiT.....

    Messages:
    104
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Mar 4, 2007
    Location:
    Bronx, N.Y
    yes there is its all the way down .....
     
  4. Taco15

    Taco15 I wear stretchy pants VIP

    Messages:
    6,998
    Likes Received:
    203
    Joined:
    Jan 11, 2005
    Location:
    Tallahassee Fl
    does it get stuck sometimes? or all the time. It could be your cable is too tight. if not then def. check you tps readout at WOT to make sure its seeing the proper voltage
     
  5. jomarlin123

    jomarlin123 K-5eRiEs Is ThE 5HiT.....

    Messages:
    104
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Mar 4, 2007
    Location:
    Bronx, N.Y
    the cable is lose but i will losin it a lil bit more just in case , n the tps is that the sensor thats goes on the side if is that im not sure cause im using a porsh tps. N wat is a normal voltage for the tps
     
  6. Taco15

    Taco15 I wear stretchy pants VIP

    Messages:
    6,998
    Likes Received:
    203
    Joined:
    Jan 11, 2005
    Location:
    Tallahassee Fl
    huh? your using a porsche tps on a honda? the tps is the ensor on the throttle body. I has 3 wires going to it. red, green and sometihng else.

    damn beat me to it Blanco.
     
  7. Taco15

    Taco15 I wear stretchy pants VIP

    Messages:
    6,998
    Likes Received:
    203
    Joined:
    Jan 11, 2005
    Location:
    Tallahassee Fl

    i type slow:confused:
     
  8. jomarlin123

    jomarlin123 K-5eRiEs Is ThE 5HiT.....

    Messages:
    104
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Mar 4, 2007
    Location:
    Bronx, N.Y








    Yes im using a porsh tps cause the stock wasnt going to help......i just need help on how to set the voltage n wat do i use to measure it .
     
  9. Taco15

    Taco15 I wear stretchy pants VIP

    Messages:
    6,998
    Likes Received:
    203
    Joined:
    Jan 11, 2005
    Location:
    Tallahassee Fl
    besides the headache how do you benefit from the porsche tps?:confused:

    i cant tell how to set it because its not a honda TPS. for all i now it could read something totally different at WOT than the HOnda one.
     
  10. LS_VTEC

    LS_VTEC you get the BRAKE

    Messages:
    2,616
    Likes Received:
    25
    Joined:
    Dec 11, 2007
    Location:
    NJ
    Get a 3 bar map sensor from a GM. Don't adjust that idle screw too much either. Try spraying throttle-body cleaner in it while moving the butterfly (throttle) open/closed. The procedure is actually on the back of the can, if you do buy it. Just follow the procedure. Also, do not loosen up your throttle cable. Make sure it is tight at the same time make sure the butterfly is completely closed at 0 throttle. If it is too loose, your pedal will stick after you hit full throttle. Happened to me with my integra.
     
    Last edited: Jan 9, 2008
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page